Jídelníček

                      

          

                                                           18.3. 2019 – 22.3.2019

Pondělí-   Přesnídávka: Lupínky s mlékem, ovoce, čaj     (1,7)

Oběd: Polévka rybí  (1,4,9)

Dušená zelenina, brambor, čaj    (1,9)

Svačina: Kukuřičný plátek s máslem, zelenina, mléko, čaj   (1,7)

Úterý-      Přesnídávka: Chléb, pomazánka s taveným sýrem a celerem, ovoce, mléko, čaj (1,9)

                   Oběd: Polévka zeleninový vývar s celestýnskými nudlemi    (1,9)

Plněná paprika v rajské omáčce, rýže, čaj  (1,3)

                   Svačina: Racio banketka, zelenina, ochucené mléko, čaj   (1,7)

Středa–    Přesnídávka: Houska, bílý jogurt s ovocem, čaj  (1,7)

                   Oběd: Polévka vločková   (1,3,9)

Pečené vepřové maso, zelí, bramborový knedlík, čaj  (1,3)

                   Svačina: Pečivo, zelenina, mléko, čaj    (7)

Čtvrtek-   Přesnídávka: Racio rohlík, budapešťská pomazánka, ovoce, mléko, čaj   (1,7)

Oběd: Polévka s drožďovými knedlíčky   (1,9)

Hovězí guláš, těstoviny, čaj  (1,3)

                    Svačina: Chléb kváskový s ramou, zelenina, mléko, čaj   (1,7)

Pátek-      Přesnídávka: Rohlík, pomazánka z tresčích jater, zelenina, čaj    (1,3,4)

                   Oběd: Polévka zeleninová      (1,9)

Čočka, vejce, okurka, ovoce, čaj  (1,3)

                   Svačina:  Banketka , ovoce, mléko,  čaj   (1,7)

                                                                                                                                                     Změna jídelníčku vyhrazena.                                                       

Alergeny

Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1 – obiloviny obsahující lepek-pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 – korýši a výrobky z nich
3 – vejce a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – podzemnice olejná/arašídy/ a výrobky z nich
6 – sójové boby / sója/ a výrobky z nich
7 – mléko a výrobky z něj
8 – skořápkové plody-mandle, lískové ořechy,vlašské ořechy,kešu ořechy,pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,makadamie a výrobky z nich
9 – celer a výrobky z něj
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena / sezam/ a výrobky z nich
12 – oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg,ml/kg,l,vyjádřeno SO2
13 – vlčí bob /lupina/
14 – měkkýši a výrobky z nich