TITLE

DESCRIPTION

Jídelníček

  

                                        25.5.2020 – 29.5.2020

 

Pondělí-   Přesnídávka: Chléb, rybičková pomazánka, ovoce, mléko, čaj ovocný     (1,4,7)

Oběd: Polévka bramborová  (1,3,9)

Krupicová kaše s Grankem, čaj   (1,3,6)

Svačina: Rohlík s máslem, zelenina, mléko, čaj   (1,3,7)

Úterý-      Přesnídávka: Bílý jogurt, ovoce, čaj (1,7)

Oběd: Polévka zeleninová s kapáním   (1,9)

Rajská omáčka s kuličkami, knedlík celozrnný, čaj   (1,3,7)

Přesnídávka : Dalamánek, zelenina, mléko, čaj  (1,7)

Středa–     Přesnídávka: Houska, luštěninová pomazánka, ovoce, mléko, čaj  (1,7)

                   Oběd: Polévka květáková  (1,3)

Kuřecí maso, bramborové špalíčky, čaj     (1,3)

                   Svačina: Obložený chléb, zelenina, kakao, čaj    (1,3,6,7)

Čtvrtek-   Přesnídávka: Pečivo, bylinkové máslo, ovoce, čaj ovocný (1,3,7)

Oběd: Polévka celerová  (1,9)

Rybí rizoto se strouhaným sýrem, čaj   (1,4,3)

                    Svačina: Piškoty, bílá káva , čaj    (1,3,6,7)

Pátek-      Přesnídávka: Pečivo, pomazánka zeleninová, ovoce, mléko, čaj    (1,3,7,9)

                  Oběd: Polévka vločková   (1,9)

Těstoviny se špenátem, kompot, čaj    (1,3,7)

Svačina: Pečivo, ovocné mléko, čaj  (1,7)

Změna jídelníčku vyhrazena.

   

Alergeny

Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1 – obiloviny obsahující lepek-pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 – korýši a výrobky z nich
3 – vejce a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – podzemnice olejná/arašídy/ a výrobky z nich
6 – sójové boby / sója/ a výrobky z nich
7 – mléko a výrobky z něj
8 – skořápkové plody-mandle, lískové ořechy,vlašské ořechy,kešu ořechy,pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,makadamie a výrobky z nich
9 – celer a výrobky z něj
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena / sezam/ a výrobky z nich
12 – oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg,ml/kg,l,vyjádřeno SO2
13 – vlčí bob /lupina/
14 – měkkýši a výrobky z nich